Waar vind ik de model code, serienummer of IMEI nummer van mijn Samsung smartphone?

Modelcode, Serienummer en IMEI-nummer
Het serienummer of IMEI-nummer is een unieke code voor jouw product. Het serienummer bestaat uit cijfers en letters. Het IMEI-nummer bestaat alleen uit 15 cijfers. Beide nummers bevatten geen spaties, streepjes etc. en vind je terug op de verpakking of bij de instellingen van je smartphone.
Om het serienummer en IMEI nummer te achterhalen ga je op je smartphone naar. ‘Apps’ > ‘Instellingen’ > ‘Toestel-info’ op je mobiele toestel.

1

 

Het modelnummer is weergegeven in het ‘Toestel-info menu’.

2

Tik nu op ‘Status’ om meer informatie te zien. Hier kun je het Serienummer bekijken van je toestel. Kies vervolgens voor ‘IMEI-informatie’ om het IMEI-nummer te achterhalen.

3

Bij oudere toestellen (Galaxy S5 en lager) verwijder je de achterklep en de batterij. Onder de batterij vind je een sticker met:

1) Model Code
2) IMEI-nummer
3) Serienummer

4

Model code, IMEI, serienummer

LET OP:
1). Als je telefoon Dual SIM is, geeft het 2 IMEI-nummers op het scherm weer.
2). Toets * # 06 # in op je mobiele telefoon om het IMEI-nummer op het scherm te krijgen.

5
IMEI

EAN-code van mijn product vinden
De EAN-code staat voor Europees Artikel Nummer en is een unieke code die bestaat uit alleen cijfers (zonder spaties, streepjes etc.) en start altijd met een 88 of 87. Je kunt de EAN-code vinden op de verpakking van je toestel. Tevens het IMEI-nummer kun je hier vinden.

6

Last Update date : 2017.01.10